Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Ekonom eller ingenjör för att utveckla framtidens elmarknad

Vill du bidra till utvecklingen av framtidens elmarknad? Med det kraftigt växande intresset har vi behov att stärka vår enhet Elkraftsystem med ytterligare kompetenser inom områden som elmarknader, nätreglering och elhandel.

Vi söker nu en analytiker till vår verksamhet inom elkraftsystem med placeringsort Göteborg eller Stockholm.

Digitalisering, växthuseffekt, hållbarhet, knivskarp internationell konkurrens är exempel på utmaningar som Sverige, svensk industri och offentlig sektor står inför. RISE är med och bidrar till lösningar på dessa utmaningar genom att skapa forsknings- innovations- och utvecklingsprojekt i samverkan med företag, universitet, högskolor och offentlig sektor.

Om rollen
RISE har en växande verksamhet inom elkraftsystem med en expansiv portfölj av forskning- och innovationsprojekt som kombinerar teknisk utveckling med studier om elmarknadens framtida funktion. Omställningen till ett hållbart energi- och elkraftsystemet ger upphov till en rad nya utmaningar och möjligheter och vi upplever ett ökat behov och efterfrågan av tillämpad forskning hos olika aktörer.

Med denna rekrytering vill vi stärka RISE förmåga att skapa och genomföra projekt med elmarknadsinriktning, dvs inom områden som marknadsdesign, nätreglering, elhandel och lönsamhetsanalyser. Möjliga arbetsuppgifter innefattar metodutveckling, modellering, analyser och projektledning.

Vem är du?
Vi ser följande kompetensområden som centrala för denna rekrytering:

  • Elmarknader, elhandel eller nätreglering.
  • Kvantitativ modellering och analys, inklusive programmering.
  • Projektledning och koordinering.

Den sökande bör ha en examen på nivån magister/master/civilingenjör eller högre, samt ha några års arbetslivserfarenhet. Nyexaminerade kan också komma ifråga. Lämpliga utbildningsbakgrunder är nationalekonomi, finansiell ekonomi, teknisk fysik, elektroteknik eller tillämpad matematik. Dokumenterad erfarenhet från elmarknads- eller nätregleringsområdet är starkt meriterande. Forskningserfarenhet och doktorandstudier är meriterande. Sökande med en teknisk bakgrund bör kunna styrka sin ekonomiska kompetens, och sökande med en ekonomibakgrund bör kunna påvisa förståelse för tekniska egenskaper hos elkraftsystem.

Du ska som person vara drivande, kreativ och öppen för nya utmaningar. Att självständigt kunna driva processer och projekt ses som viktigt för denna tjänst. Arbetet kommer innefatta en mängd kontakter med externa projektpartners och kunder, och den sökande bör därför kunna uppvisa en god kommunikativ förmåga på svenska och engelska.

Placeringsort är Göteborg eller Stockholm.

Välkommen med din ansökan!
Vill du ha mer information om denna tjänst är du välkommen att kontakta enhetschef Magnus Brolin, 010–5165831. Sista ansökningsdag är 9 augusti.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling

Nyckelord: Elmarknad, modellering, elkraftsystem, energimarknad. Electricity market, modeling, electric power systems, energy market.

Om jobbet

Ort

Göteborg, Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Magnus Brolin
010–5165831

Referensnummer

2020/182

Sista ansökningsdag

2020-08-09

Skicka in din ansökan