Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Doktorand inom installationsteknik

Vill du doktorera inom installationsteknik på Sveriges största forskningsinstitut? Vi erbjuder nu en doktorandtjänst i en kreativ och omväxlande miljö!

Tjänsten är placerad i Borås eller Göteborg.

Om rollen
Tjänsten innefattar att i samarbete med kollegor och externa samarbetspartners genomföra forskningsprojekt. Huvudprojektet för tjänsten ska utreda vilka sensorer och/eller kombinationer av sensorer som krävs och är användbara för att kunna mäta/utvärdera innemiljö och vid behovsstyrd ventilation för en energieffektiv ventilation och god innemiljö. Projektet innebär både teoretiska studier, modellering och beräkning samt labb- och fältmätningar för utvärdering av sensorer.

Vidare är kommunikation och tekniköverföring av forskningsresultat till industri och samhällsaktörer också en viktig del av arbetet. 

Du kommer att ingå i avdelningen Energi och resurser som arbetar med energianvändning i bostäder, lokaler och industri med frågeställningar som omfattar allt från komponent till systemnivå. Vi har en omfattande verksamhet inom installationsteknik med teoretiska såväl som experimentella uppdrag i hela innovationskedjan från forskning och utveckling till kvalitetssäkring.

Tjänsten innebär forskarstudier som institutsdoktorand inom området ventilation och sensorer. Det är en 3-årig tidsbegränsad anställning, där ambitionen är att det ska leda till en licentiatexamen. Efter detta tas beslut om att gå vidare eller inte med studier till doktor med förhoppning om att kunna erbjuda en tillsvidareanställning.

Vi erbjuder en omväxlande och expansiv miljö, där det finns stort utrymme för egna initiativ i en grupp med en kreativ och kamratlig anda. Placeringen av tjänsten är i första hand i Borås, där de experimentella resurserna finns, men placering i Göteborg är också möjlig. 

Vem är du?
Vi söker dig som kan förstärka vår verksamhet kopplad till byggnadens energisystem, där vi arbetar med installationsteknik, innemiljö och systemfrågor. Vi tror att du som söker är nyutbildad civilingenjör eller motsvarande inom energiområdet, men kan även ha arbetat några år inom fältet. Du har god förmåga att arbeta självständigt såväl som i team. Samarbetsförmåga med interna och externa parter och en flexibel inställning är en viktig del i tjänsten. Du är lösningsorienterad och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Välkommen med din ansökan!
Vill du veta mer om tjänsten så är du välkommen att kontakta enhetschef Markus Alsbjer, 010-516 53 68. Vi ser fram mot din ansökan senast 2 augusti 2020. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande.

Våra fackliga representanter är: Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Doktorand, installationsteknik, energisystem, hållbarhet, civilingenjör, RISE, Borås, Göteborg

Om jobbet

Ort

Borås, Göteborg

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Markus Alsbjer
010-516 53 68

Referensnummer

2020/172

Sista ansökningsdag

2020-08-02

Skicka in din ansökan