Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Divisionschef, Digitala System

Om oss
RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra drygt 3000 medarbetare driver och stödjer alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

Hos RISE möts problemlösare med unika resurser. Vi är forskare, tekniker, testare och andra experter som behövs i arbetet med morgondagens innovationer. Tillsammans blir vi ett verklighetsnära forskningsinstitut och en stark innovationspartner som kan bidra med allt från banbrytande forskning till test och utveckling. Vårt fokus är lösningarna vårt samhälle behöver, och vi jobbar tillsammans tvärvetenskapligt för att komma dit. Vi samlar våra kompetenser och experter i fem divisioner.

Om rollen
Vi söker en engagerad och erfaren ledare för att fylla rollen som Divisionschef Digitala System. I denna nyckelposition ansvarar du för att leda, utveckla och positionera divisionens verksamhet. Du rapporterar direkt till VD Malin Frenning och har en plats i RISE koncernledning. Genom divisionens avdelning- enhets- och gruppchefer leder du runt 500 medarbetare i din organisation. Placering vid valfritt RISE kontor i Sverige. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar att:

 • Leda och utveckla forskning och utveckling inom området digitalisering, exempel på områden är AI, Cybersäkerhet, Livslångt Lärande, Halvledare, Tryckt Elektronik, Innovationsledning, Framtidens mobilitet för att nämna några.
 • Utveckla och underhålla samarbeten med företag, universitet och andra forskningsinstitut.
 • Arbeta proaktivt för att identifiera och utveckla nya affärsmöjligheter.
 • Utveckla kreativa och övertygande erbjudandepaket som effektivt kommunicerar våra tjänster och produkter till potentiella kunder inom näringsliv och politik.
 • Ansvara för att forskning och utveckling inom området är av högsta kvalitet och har relevans för näringsliv och samhälle.
 • Ansvara för att verksamheten är ekonomiskt hållbar och effektiv.
 • Delta i RISEs koncernledningsgrupp och bidra till utveckling av hela organisationen.

Vem är du
Vi söker en analytisk kandidat med affärsinriktad inställning samt förmågan att vara lyhörd, empatisk och kommunikativ. Du bör kunna bygga nätverk med olika intressenter och balansera mellan forskning och affär på ett hållbart sätt. Viktigt är också att ha en tydlig strategi som skapar stabilitet och trygghet samt att vara synlig och ödmjuk i ditt ledarskap.

Du har följande erfarenheter och kvalifikationer:

 • Magisterexamen som civilingenjör (PhD är meriterande) eller motsvarande.
 • Gedigen erfarenhet av att leda och utveckla personal.
 • Tydligt kommersiellt fokus med förståelse för värdeskapande av komplex verksamhet.
 • Dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda förändring och transformation.
 • Erfarenhet från näringslivet kombinerat med förståelse för akademin.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Erfarenhet av att leda en kunskapsintensiv organisation, förståelse för innovationssystemet och forskningsfinansiering på nationell/EU-nivå samt ett relevant nätverk är högt meriterande för rollen.

Välkommen med din ansökan!
I den här processen samarbetar RISE med Novare Executive Search. Vid frågor om rollen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Antonia Hägg, antonia.hagg@novare.se eller Sardonia Omed, sardonia.omed@novare.se.

Sista ansökningsdag är 26 februari 2024. Urval kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Ulf Nordberg, SACO, +46 10 516 69 59 och Linda Ikatti, Unionen, +46 10 516 51 61. Samtal från säljare undanbedes.

Om jobbet

Ort

Valfri placeringsort

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Sardonia Omed

Referensnummer

2024/38

Sista ansökningsdag

2024-02-26

Skicka in din ansökan