Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Devopsingenjör för IT infrastruktur

Vill du utveckla framtidens hållbara infrastrukturmjukvara för moln-, data- och beräkningsplattformar och system, tillsammans med oss? Vill du se grön och pålitlig IT infrastruktur för AI och Big data tillämpas i samhället och industrin? Är du entusiastisk och nyfiken av naturen och vill du vara med och stödja idéer blir till ett experiment tillsammans med internationella partners och kunder? Då kan du vara den person vi letar efter!

Vår ICE datacenterenhet växer och vi letar nu efter en devops ingenjör eller mjukvaru-/drift utvecklare med intresse för datavetenskap, datorsystem och molnmjukvaror.

Om rollen
Vår verksamhet i Luleå har Europas ledande och största labb för test och experiment för datacenter, AI och relaterade system. Vi arbetar tillsammans med partners och kunder från både industri och akademi för att utveckla hållbara och energieffektiva molntjänster, telekommunikationsnät, datainnovationsplattformar (t.ex. det svenska nationella rymddatalaboratoriet) och mer.

ICE test- & demodatacenter består av 1000 tals servrar i ett antal moduler med Openstack, Kubernetes och HDFS kluster. Det mesta är Linux baserat och hårdvaran består av Dell servrar, Open Compute servrar och ett flertal GPU servrar. Del av anläggningen används för anläggningsforskning och två moduler för mjukvaruforskning och experiment.

Som devops ingenjör för IT infrastruktur i vårt team får du möjlighet att arbeta i ett växande och ledande institut med stora utvecklingsmöjligheter. Du kommer att bli en viktig lagspelare i ett engagerat och mycket skickligt team som värdesätter att arbeta i nära samarbete, både inom teamet och med våra partners och kunder.

I din roll som devops-ingenjör inom IT-infrastrukturmjukvara för datateknik och distribuerade system kommer du främst att arbeta med projekt i internationellt sammanhang, mjukvaruplattformar och tjänster för företag inom databehandling, AI och satellitdatasystem samt distribuerade mjukvarusystem. För dessa områden kommer du att arbeta med utveckling och drift av IT-infrastrukturmjukvara i innovations- och forskningsprojekt.

Genom att vara med och utveckla lösningar och strategier för IT-infrastrukturer bidrar du till utvecklingen av svensk industri för att hålla den i framkant internationellt, kunna möta behoven hos kunder och andra intressenter. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetsplatsen ligger i Luleå.

Uppdragen har stor variation, vilket ger nya spännande möjligheter varje vecka. I din roll har du även kontakt med våra kunder och samarbetspartners. Dina viktigaste arbetsuppgifter är främst att:

  • Utveckla RISE ICE Datacenter-erbjudandet genom att arbeta med utveckling av ICE-infrastruktur och informationssystem.
  • Experimentellt utveckla dator- och mjukvarusystem i projekt tillsammans med kollegor.
  • Tillsammans med ICE Datacenter-teamet utveckla nya idéer och omsätta dem i praktiken.
  • Arbeta med internationella kontakter för att utveckla RISE ICEs tjänster och projekt.
  • Använda verktyg och processer för att driftsätta, köra och underhålla all mjukvara och utrustning i datacentret.
  • Driftoptimera de tekniska systemen och ansvara för hög teknisk tillgänglighet på mjukvarutjänster, maskiner, service och underhåll.

Vem är du?
Som devopsingenjör hos oss tror vi att du är en passionerad, nyfiken och lösningsorienterad person som gillar att ta nya möjligheter. Eftersom rollen handlar om kontakt med kunder, internationella partners och andra intressenter tror vi att du trivs i sociala sammanhang och gillar struktur och ordning. Genom din förståelse och flexibla sätt att arbeta kommer du till din rätt i en miljö som är dynamisk.

  • Du har erfarenhet av kvalificerat arbete som utvecklare/driftingenjör Tidigare erfarenhet av IT verksamhet från forskning eller akademisk miljö är meriterande.
  • Du har kunskap kunskap om Linux och hårdvarusystem support i en Internet driftsmiljö. Kunskap om företagsnätverk (cisco switchar och routrar), firewalls (iptables), virtuella nätverk (SDN) och lagringsutrustning. Kunskap om Linux, openstack, kubernetes, ceph och liknande mjukvarusystem.
  • Annan kunskap som värdesätts är programmering i Python, Javascript, Shell (bash). Samt erfarenhet av hypervisors (KVM, OpenStack), containers (Docker, Kubernetes), lastbalansering och replikering, databaser (relations, samt tidsserie), routingprotokoll (OSPF, BGP), versionshanteringssystem (git)

Du har minst en civilingenjörsexamen i datateknik eller motsvarande, med inriktning på distribuerad mjukvara och IT-system. Vi är positiva om du har en doktorsexamen. Du har helst 5+ års arbetslivserfarenhet av produkt- och mjukvaruutveckling. Vi är även öppna för nyutexaminerade ingenjörer som har rätt utbildningsbakgrund, höga mål och stor passion. Då våra samarbetspartners finns både i och utanför Sverige ser vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Är vi rätt för varandra?
På RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste och kanske roligaste problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är en massa engagerade kollegor och några riktigt spännande samhälls- och industriutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra en verklig skillnad. Välkommen till forskningsinstitutet och innovationspartnern för hela Sverige.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Tor Björn Minde, enhetschef, 070–624 2959. Sista ansökningsdag är 8 maj, 2022. Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Om jobbet

Ort

Luleå

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Tor Björn Minde
+46706242959

Referensnummer

2022/218

Sista ansökningsdag

2022-05-31

Skicka in din ansökan