Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Business controllerchef

Drivs du av att utveckla ett lagarbete där alla känner sig delaktiga och stolta? Gillar du att arbeta i en dynamisk miljö i ett bolag där innovation och utveckling står i centrum? Har du ett genuint intresse för ekonomi och affär? Vill du vara med och göra skillnad, i ett bolag som gör skillnad? Sök då rollen som business controllerchef hos oss på RISE!

Om oss
RISE-koncernen omsätter ca 4 miljarder SEK årligen och har ca 3 000 medarbetare, uppdelat på fem divisioner. Ungefär halva vår verksamhet utgörs av uppdrag från näringslivet och drivs på affärsmässiga grunder. Den andra halvan utgörs av publikt finansierad forskning där vi erhåller kostnadsbaserad ersättning. Totalt driver verksamheten ca 4 000 projekt /år.

Vår controllerfunktion består av ett gäng fantastiska business controllers och projektcontrollers med ansvar att stödja verksamheten, främst våra chefer, projektägare och projektledare, med affärs- och ekonomifrågor.

Om rollen
Som business controllerchef på avdelningen Verksamhetscontrolling tillhör du ett team som tillsammans genom nyfikenhet, lagarbete och nära dialog med våra divisioner, skapar ett effektivt och välfungerande ekonomistöd till verksamheten.

Du är ledare för 10-15 controllers, där du och ditt team har fulla ansvaret för stöd och support inom ekonomiområdet till en av våra divisioner. Du sitter i divisionens ledningsgrupp och leder jobbet med budget, uppföljning och prognoser för divisionen.

Du och ditt team bistår divisionschef och divisionsledning, likväl som divisionernas avdelningschefer och avdelningsledningar, med analyser, kalkyler och utredningar av olika slag. Vidare ansvarar du och ditt team för stöd och support inom projektcontrolling, där ni jobbar tätt ihop med projektägare och projektledare för att analysera, administrera, följa upp och supportera våra projekt ur ett finansiellt perspektiv.

Du ingår också i ledningsgruppen för Verksamhetscontrolling och rapporterar till Chefen för Verksamhetscontrolling.

Placeringsort är Göteborg, och vi utgår från ett hybridarbetssätt där de flesta medarbetare väljer att dela sin arbetstid mellan kontoret och hemarbetsplatsen. Vissa resor kan behövas.  

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en akademisk examen inom ekonomi och breda kunskaper inom ekonomiområdet utifrån ett affärsperspektiv. Du har gedigen erfarenhet av ledarskap på en strategisk och operativ nivå.

Vi söker dig som är en ansvarsfull och naturlig ledare, med stort intresse för att bygga relationer och få verksamheter att växa och frodas.

Du är resultatorienterad, har mycket god kommunikativ förmåga, är prestigelös med stor integritet samt har en stor analytisk förmåga, kryddat med sunt förnuft.

Du ser individen i ett team och kan jobba med både lagkänsla och individuell utveckling parallellt. Du trivs att arbeta i en dynamisk miljö, där det ibland saknas färdiga rutiner på allt, och där du brinner för att addera värde och skapa verksamhetsnytta.

Då flera av våra kunder och samarbetspartners är globala, ser vi att du kan uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska.

Observera att denna tjänst kan innebära att en säkerhetsprövning krävs, antingen senare i denna process eller i framtiden.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem.

Välkommen med din ansökan!
Om du är intresserad av att bli en del av vårt team, skicka din ansökan senast den 22:e April 2024. För mer information, kontakta Lars Bolin, Chef för Verksamhetscontrollling +46 705 500 200.

Fackliga representanter är Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Organisationsstöd - ekonomi/juridik/inköp

Referensnummer

2024/94

Sista ansökningsdag

2024-04-22

Skicka in din ansökan