Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Branschansvarig Senior Forskare - Kosmetika/Personal care

RISE är en kraftsamling för den hållbara omställning näringslivet, samhället och världen behöver. Som hela Sveriges forskningsinstitut jobbar vi med lösningarna och förutsättningarna som gör skillnad här och nu. Och med de kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande imorgon.

Nu söker vi en Senior Forskare med branschansvar för Kosmetika / Personal care som driver och leder forskning inom sitt expertisområde och genererar nya, strategiskt viktiga projekt inom sin fokuserade bransch. Placering för tjänsten är Stockholm.

Som Branschansvarig Senior Forskare hos oss på RISE är du väl insatt i branschutveckling, teknologi, processer, forskningsaktiviteter, etc. I rollen arbetar du i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. En kritisk kompetens är att du kan driva teamwork både internt och externt för att RISE ska kunna göra strategiska framsteg för samhällets och våra kunders bästa. Rollen orkestrerar samarbeten som i sin tur genererar och förädlar forskningsresultat och idéer grundade i nytta för branschen och baserad i RISE spetskompetens.

Om rollen
De huvudsakliga arbetsuppgifterna inom de strategiskt viktiga forsknings-, innovations- och utvecklingsprojekten är:

  • Att generera nya projekt (och därmed bidra till nya affärer) med strategiskt utvalda företag och organisationer i den relevanta branschen
  • Att generera intern och/eller extern finansiering för att driva utvecklingsprojekt baserat på nya idéer med tydligt syfte om att bidra till ökad hållbarhet
  • Att leda forskning och forska i projekt med forskare på RISE med akademisk bakgrund där din kombination av branschnära kompetens och kunnande inom processer och kvalitetskrav kompletterar mer teoretiska kompetenser
  • Att bidra till omvärldsanalys, exempelvis kommande trender, hållbarhetsmål och regelverk inom branschen/sektorn

Vem är du?
Vi söker en person som har följande kompetens och bakgrund:

  • Forskarutbildning inom relevant disciplin, såsom kemi, bioteknik och galenisk farmaci.
  • 10-årig erfarenhet av arbete inom forskning och produktutveckling på företag/i organisationer i eller med koppling till kosmetik, personal care och hygien
  • 5-årig erfarenhet av strategisk försäljning/affärsutveckling inom branschen eller inom närliggande områden
  • Ett brett, aktuellt och välutvecklat nätverk inom kosmetik, personal care och hygien
  • Starkt engagerande, nätverkskompetens, värdeskapande, innovationstänk och mycket god samarbetsförmåga

Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2020. För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Dina Dedic, +46 76 876 71 39.

Våra fackliga representanter är Elisabeth Brännvall, Sveriges Ingenjörer, 010-228 45 47 samt Anna Jensen, Unionen, 010-228 45 58.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Dina Dedic
+46 76 876 71 39

Referensnummer

2020/206

Sista ansökningsdag

2020-08-15

Skicka in din ansökan