Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Besiktningsingenjörer till Stockholm och Nyköping

En anställning med ovanligt stor frihet och flexibilitet! Det är vad du får som besiktningsingenjör hos oss. Det viktiga för oss är inte när du gör ditt jobb utan att du gör dina timmar med stort engagemang. I gengäld får du en roll som är lika social som den är teknisk i ett företag med ett uttalat uppdrag att göra världen bättre.

Hjälp oss att göra det säkrare att gå till jobbet

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är besiktning av entreprenadmaskiner och lyftanordningar på plats hos kund. Du har också ansvar för kontakten med nya och befintliga kunder och i det område där du verkar är du vårt ansikte utåt.

På RISE ser vi även till att gamla maskiner lever upp till gällande säkerhetskrav. Vi tar även hand om miljöfrågor så som buller, vibrationer, avgasutsläpp samt mycket mer. Tack vare opartisk provning, besiktning och certifiering av maskiner kan vi göra våra kunder trygga i att all utrustning lever upp till de kravs som ställs. Vill du komma och hjälpa oss att göra arbetsplatser säkrare?

Vi söker besiktningsingenjörer till flera orter i Sverige, bla Stockholmsområdet, Gävle, Nyköping, Trollhättan alternativt efter överenskommelse. Tjänsten innebär att du har möjlighet att arbeta flexibla tider. Du reser normalt dagligen med bil, i första hand inom ditt närområde, men resor som innebär övernattning kan också förekomma.

Arbetet utförs som regel under dagtid. Arbetet utförs hos kund och din placering/stationering innebär att du utgår ifrån din bostad. RISE erbjuder tjänstebil eller förmånsbil.

Vem är du?
Som besiktningsingenjör är det viktigt att du uppskattar kundkontakt, att du är självständig, driven, noggrann och vänlig, samtidigt som du kan ha en fast hand när det krävs. Det är också bra att du tycker om att vara utomhus även om en del av jobbet är administrativt och sköts hemifrån.

Krav för rollen är att du;

  • Är gymnasieingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande.
  • Har intresse för maskin, el och hydraulik.
  • Har god social förmåga.
  • Är självständig och strukturerad.
  • Har körkort B.

Tidigare besiktningserfarenhet är meriterande.

Inte besiktningsingenjör?
Har du ett stort intresse av teknik och innovation? Blir du en del av vårt team så kommer din första tid hos oss att vara en introduktion och utbildning. Under introduktionen får du lära dig allt om vårt uppdrag. Vidare får du kompetens inom olika regelverk samt följa med en mer erfaren kollega ut på olika uppdrag hos kund.

Vi är en del av RISE
Byggets mobilkran, maskinförarens grävmaskin, husentreprenörens bygghissar bara för att nämna några objekt. Lagstiftningen ställer ofta krav på att utrustning regelbundet ska besiktigas av en tredje part. Dessutom ökar förtroendet för produkterna och tjänsterna och slutkunden känner en extra trygghet. 

RISE är nationellt ledande inom flera av dessa områden och arbetar varje dag med att säkerställa och förbättra säkerheten för våra kunder. Vi täcker in hela Sverige med vår fältorganisation som sträcker sig från Trelleborg till Kiruna och utgörs av ett 60-tal besiktningsingenjörer, som varje dag besöker våra kunder och utför besiktningar.

RISE är hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. Hos oss arbetar 2 800 forskare, tekniska experter och andra passionerade problemlösare. Tillsammans med näringsliv, akademi, offentlig sektor och internationella samarbetspartners bidrar vi med nödvändiga pusselbitar till lösningarna på komplexa samhällsutmaningar.

Bland det roligaste som finns är att välkomna en ny kollega till vår verksamhet. Drivkraften och nyfikenheten vi möter då är fantastisk. Vi vill att du ska fortsätta vara nyfiken och vilja mer. Du får ett eget ansvar för din karriär och genom en öppen dialog sätter vi tillsammans upp tydliga och transparenta mål för din framtida utveckling inom RISE. Därför erbjuder vi bland annat kontinuerlig kompetensutveckling. Det ska vara lätt för dig att känna dig utmanad och utvecklas under hela ditt arbetsliv. Att möta framtiden och dess utmaningar är vad hela RISE verksamhet handlar om. www.ri.se.

Välkommen med din ansökan redan idag!
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Lars Löfgren, Enhetschef, 070-3396497. Urval kommer att ske löpande och vi vill att du skickar din ansökan senast den 9 augusti 2020.  

Våra fackliga representanter är Tommy Axelsson, Unionen 010-516 64 42 och Anders Sandberg, SACO 010-516 64 75.

Om jobbet

Ort

Stockholm och Nyköping

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Lars Löfgren
070-339 64 97

Referensnummer

2020/157

Sista ansökningsdag

2020-08-09

Skicka in din ansökan