Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Avdelningschef / Vice president – Korrosion

Är du en entusiastisk och positiv ledare som drivs av utmaningar? Tycker du att samarbete över teknik- och verksamhetsområden är en självklarhet för skapandet av både nya affärer och nya innovationer? Vill du hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt? Då kan du vara vår nya avdelningschef på divisionen Material och produktion!

Om oss
RISE är en kraftsamling för den hållbara omställning näringslivet, samhället och världen behöver. Som hela Sveriges forskningsinstitut jobbar vi med lösningarna och förutsättningarna som gör skillnad här och nu och med de kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande imorgon.

Avdelningen Korrosion tillhör divisionen Material och produktion på RISE. Avdelningen består av tre enheter i Sverige med drygt 50 engagerade medarbetare och dotterbolaget Institut de la Corrosion i Frankrike med drygt 55 engagerade medarbetare. Verksamheten bedrivs på två platser i Sverige, Kista och Borås, samt på tre platser i Frankrike, StEtienne, Lyon och Brest. För daglig ledning av det senare finns en verksamhetsledare på plats i Frankrike som rapporterar till avdelningschefen. Vi arbetar aktivt med att öka samverkan och interaktionen mellan våra olika sajter. Tillämpad korrosionsforskning och -provning (inklusive ackrediterad) samt ytteknik erbjuds. Huvudfokus är metalliska material samt applikationer inom transport, infrastruktur, energi, offshore och marin, olja och gas, process- och kemisk industri, elektronik och telekom.

Om rollen
Som avdelningschef ansvarar, leder och utvecklar du avdelningen Korrosion. Du ansvarar för att säkra vår innovationsförmåga och forskningsutveckling tillsammans med kollegor inom RISE och med våra partners och kunder. Tillsammans med din ledningsgrupp definierar ni den strategiska inriktningen och möjliggör den dagliga verksamheten för våra medarbetare. Du involverar och coachar enhetscheferna i deras uppgift att bryta ner det övergripande uppdraget i verksamheten och säkra innovationsförmåga.

Du ingår i divisionsledningen för Material och produktion och du har medarbetar-, budget- och utvecklingsansvar för din avdelning. Du arbetar nära våra kunder och du hjälper oss att vidareutveckla RISE olika erbjudanden. Som avdelningschef hos oss leder och agerar du utifrån vår kultur och våra värderingar och är en viktig ambassadör för RISE.

Som avdelningschef rapporterar du till divisionschefen, och en del resor kan förekomma i tjänsten. Befattningen är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att du behöver genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Placeringsort för tjänsten är Kista eller Borås.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen är du en erfaren ledare som trivs med förändringsledning. Du är trygg i ditt ledarskap och coachar medarbetare i rätt riktning för att säkrar att ni tillsammans på ett engagerande och professionellt sätt presterar på topp och bidrar till utveckling. Du är lyhörd och kommunikativ i både tal och skrift samt jobbar aktivt för att skapa en trygg och tillitsfull arbetsmiljö. Du är nyfiken och intresserad av olika domänområden och hur de kan samverka för att föda innovation, stärka forskningen och vår test- och demo verksamhet samt öka vårt kommersiella fokus.

Vidare är du affärsmässig och inger stort förtroende hos såväl kunder som medarbetare. Du har en god samarbetsförmåga och motiveras av att växa tillsammans med andra.

Du har en för avdelningens områden relevant universitetsutbildning och god domänkunskap inom korrosion. Vidare ser vi att du har erfarenhet från ledningsgruppsarbete. Det är meriterande om du har lett forsknings- eller utvecklingsorganisationer. Vi tror att du har ett starkt nätverk inom näringsliv, offentlig sektor samt universitet och högskolor.

Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten. Då vi har verksamhet i Frankrike är det meriterande om du kan kommunicera på franska.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Är du intresserad och vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande divisionschef Pernilla Walkenström 010 516 62 88 pernilla.walkenstrom@ri.se. Sista ansökningsdag är den 21 april 2024. Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Våra fackliga representanter är Ulf Nordberg, Sveriges Ingenjörer, 010-5166959 och Linda Ikatti, Unionen, 010-5165161.

Om jobbet

Ort

Kista eller Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Pernilla Walkenström
0105166288

Referensnummer

2024/95

Sista ansökningsdag

2024-04-21

Skicka in din ansökan