Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Avdelningschef till avdelning Bioraffinaderi och Energi

Vill du vara med och driva och utveckla en innovationsmiljö där företag, forskare och entreprenörer inom bioekonomin kan mötas? Vill du vara med och förverkliga visionen om att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsnation? RISE bygger ett centrum i världsklass med testbäddar för bioraffinaderi och söker nu en ny avdelningschef.

Avdelningen Bioraffinaderi och Energi samlar kompetens inom bioraffinaderiprocesser, termiska, termokemiska och biologiska processer och hållbar energi. För omställningen till ett fossiloberoende samhälle är vårt arbete med bioraffinaderiets värdekedjor av stor betydelse. En nyckel till framgång är våra industrilika test- och demoanläggningar.

Avdelningen ingår i division Bioekonomi och Hälsa som sammanför kompetenser inom alla delar av bioekonomin: jordbruk, livsmedel, den skogsindustriella sektorn och den marina bioekonomin. Avdelningen står inför en mycket stark tillväxt och en väldigt spännande tid framöver.

Om rollen
Du arbetar i en framåtblickande och innovativ miljö där samverkan och modigt ledarskap är stora framgångsfaktorer. Som avdelningschef kommer du att leda en avdelning på cirka 120 personer. Varje avdelning är uppdelad i ett antal enheter och du arbetar i nära samarbete med kollegorna. Som avdelningschef ingår du i divisionsledningsgruppen samt leder avdelningsledningsgruppen, där ni tillsammans arbetar igenom de övergripande och strategiska inriktningarna för er avdelning. Du arbetar nära våra kunder och du har en affärsmässig blick på verksamheten och hjälper oss att vidareutveckla våra olika erbjudanden.

Du ansvarar för att stärka vår innovationsförmåga och forskningsutveckling tillsammans med kollegor inom RISE och med våra partners. Som Avdelningschef rapporterar du till Divisionschefen.

Placeringsort för rollen är Örnsköldsvik, Uppsala, Stockholm, Piteå eller Göteborg.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en naturlig ledare och förebild som får dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, du är lyhörd och lyssnar effektivt. Du drivs av att leverera nytta och att du engagerar dina medarbetare genom ett inspirerande och modigt ledarskap. Du involverar och coachar enhetscheferna i deras uppgift att bryta ner det övergripande uppdraget i verksamheten och säkra innovationsförmågan och affärsmässigheten i projekten. Du är passionerat intresserad av olika domänområden och hur de kan arbeta tillsammans för att föda innovation, stärka forskningen och vår test och demo verksamhet samt öka vårt kommersiella fokus. Du har även god förståelse för bioraffinaderi.

Vidare har du erfarenhet av att ingå i ledningsgrupp och har ett holistiskt och strategiskt arbetssätt. Vi tror att du har ett starkt nätverk inom näringsliv, offentlig sektor eller universitet och högskolor. Du har stort fokus på omvärlden m.a.o. kunder, partners och konkurrenslandskapet, i kombination med ett kommersiellt tänkesätt och ett utvecklat affärsmannaskap.

Du är en erfaren ledare och har tidigare erfarenhet av resultatansvar och att leda forsknings- och/eller utvecklingsprojekt.

Du har en för divisionen relevant universitetsutbildning eller motsvarande och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Tjänsten innefattar resor. 

Vi ser fram emot din ansökan!
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Låter detta spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Magnus Hallberg: magnus.hallberg@ri.se. Sista ansökningsdag är den 28 september 2023. Urval och intervjuer sker löpande under och efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-5166221 och Bertil Svensson, Unionen 010-5165356.

Om jobbet

Ort

Örnsköldsvik, Uppsala, Stockholm, Piteå eller Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Magnus Hallberg
+46105166763

Referensnummer

2023/446

Sista ansökningsdag

2023-09-28

Skicka in din ansökan