Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Arbetsmiljöspecialist till RISE

 • Vill du precis som vi, hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt?
 • Vill du bygga upp RISE övergripande fysiska arbetsmiljöstruktur och vara med och vidareutveckla arbetsmiljö i världsklass?
 • Trivs du med att bygga hållbarhetsmål, utveckla processer och ta dig an det okända?

Då kan du vara personen vi söker!

Vi söker en erfaren, proaktiv och utvecklingsorienterad arbetsmiljöspecialist som ska arbeta strategiskt och systematiskt med fysiska arbetsmiljöfrågor. Rollen utgår från vår koncerngemensamma funktion ”HR & Internkommunikation”, men det huvudsakliga arbetet sker i nära samarbete med våra fem divisioner och övriga koncerngemensamma funktioner.

Om rollen
Vi erbjuder en spännande utmaning där ditt engagemang och förmåga att självständigt driva frågor, aktiviteter och projekt som leder till framgångsrika resultat. Med siktet inställt på en trygg och hållbar framtid skapar vi nu tillsammans en kultur där arbetsmiljö alltid är integrerad som självklar punkt på agendan.

Dina viktigaste arbetsuppgifter är främst att:

 • samordna koncernens fysiska arbetsmiljöarbete och säkerställa kunskapsöverföring mellan olika delar av verksamheten samt driva koncernens arbetsmiljönätverk
 • övergripande planera, målsätta och följa upp hela verksamhetens struktur och arbetssätt
 • vara expertresurs för verksamheten avseende fysiska arbetsmiljöfrågor och lagstiftningen inom området
 • ansvara för lag- och omvärldsbevakning, initiering av lagefterlevnadskontroller och ansvara för kommunikationen av nya och ändrade lagar
 • vara rådgivande till verksamhetens chefer i arbetet med riskbedömningar, miljöpåverkansanalyser, arbetsmiljöronder och tillbuds- och olycksutredningar
 • vara superanvändare för vårt arbetsmiljöavvikelsesystem
 • ansvara för RISE övergripande riskanalyser för den fysiska arbetsmiljön och säkerställa ett aktivt arbete med åtgärdsplaner
 • vara ordförande i den centrala arbetsmiljökommittén
 • driva utvecklingen av verksamhetens systematiska arbetsmiljöarbete

Vem är du?
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från arbete med fysisk systematisk arbetsmiljö på en övergripande och strategisk nivå i en organisation i RISEs storlek. Dina kunskaper grundar sig i någon form av dokumenterad utbildning inom området. Har du en högskoleutbildning som till exempel arbetsmiljöingenjör eller relevant yrkesutbildning är det starkt meriterande. Du har stor kunskap om riskanalyser, arbetsmiljölagar och andra direktiv inom området och du vet hur man praktiskt och systematiskt applicerar dessa. Vi jobbar utifrån kraven i ISO14001 och ISO45001. Det är därför meriterande om du är kunnig inom dessa två standarder och är utbildad internrevisor inom miljö och/eller arbetsmiljö. Du behöver ha goda kunskaper i svenska.

För att trivas i rollen är du lyhörd, nyfiken och genuint engagerad i att utveckla en stark kultur kring fysisk arbetsmiljö. Genom ett strukturerat, smart och effektivt arbetssätt bidrar du till att driva vår verksamhet framåt och du tar hjälp av goda samarbeten och nätverk för att skapa en trygg och hållbar arbetsplats. Integritet, flexibilitet och ett jordnära sätt gör att du lätt möter och interagerar med människor utifrån deras unika förutsättningar. Du är också bra på att bygga relationer, förmedla budskap och inspirera till förändring.

Placeringsorten är flexibel men vi ser helst att du utgår ifrån Borås, Göteborg eller Stockholm.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med Experis som är specialister på att matcha din kompetens med din nästa utmaning. När du ansöker till denna tjänst samtycker du samtidigt till att Experis tar del av din ansökan.

Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare på Experis, Marcus Sterner, 0727–464606. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-03-12. Vi ser fram emot att höra från dig!

Våra fackliga företrädare är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.

Arbetsmiljö, arbetsmiljöspecialist, arbetsmiljöingenjör, RISE, Göteborg, Stockholm, Borås

Om jobbet

Ort

Flexibelt

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Organisationsstöd - administration/kommunikation/HR

Kontaktperson

Marcus Sterner, Experis
0727–464606

Referensnummer

2021/75

Sista ansökningsdag

2021-03-12

Skicka in din ansökan