Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Applikationsspecialist – ERP (IFS)

Motiveras du av varierande arbetsuppgifter, problemlösning och att alltid ge kunden bästa möjliga service? Drivs du av att arbeta i förändring i ett klimat av tvärfunktionellt lagarbete där alla känner sig delaktiga och stolta över lösningarna vi levererar? Då är du den vi söker!

Som applikationsspecialist hos RISE erbjuds du ett brett och omväxlande arbete med stora möjligheter till personlig utveckling, utbildning och arbete i en verksamhet med hög förändringstakt.

Om rollen
Som applikationsspecialist inom IFS fungerar du som en brygga mellan verksamhet, IT och leverantör och är en expertanvändare av delar av IFS. Med en god förståelse kring IFS uppbyggnad och möjligheter så mappas verksamhetens processer och utifrån detta tas lösningsförslag fram. I dialog med verksamheten hjälper applikationsspecialisten till att nyttja IFS på rätt sätt genom att matcha verksamhetsprocesser mot IFS funktionalitet och även omsätta krav till funktion genom konfiguration.

I förvaltningen fungerar du som ett expertstöd i supporten och är en del av förvaltningens lösningsgrupp. Du jobbar också tätt tillsammans med övriga applikationsspecialister inom IFS. I samarbete med verksamhetens representanter utarbetar, genomför och följer du upp planer på kort och lång sikt. Förändringstakten är hög och med många spännande utmaningar.

Under 2020 rullades IFS ut som koncerngemensamt ERP-system och efterföljande år har ägnats åt att stabilisera lösningen och etablera vår förvaltning. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla systemet för framtiden.

Som applikationsspecialist kommer du utöver det som står beskrivet ovan bland annat att:

  • driva och genomföra nyutveckling i applikationen tillsammans med RISE resurser och vår leverantör
  • ha en övergripande syn på hur lösningen är byggd samt detaljkunskap inom ditt område
  • stötta och ge förvaltningsorganisationen support inom lösningsnära frågor
  • delta i förvaltningsarbetet med omvärldsbevakning, strategiarbete, behovsbedömning och planering

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen som applikationsspecialist ser vi att du har en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande nivå inom relevant område samt flerårig erfarenhet av arbete med IFS eller annat likvärdigt affärssystem. Du har teknisk arbetslivserfarenhet inom affärssystem- och systemförvaltning samt erfarenhet av SQL och gärna utvecklarbakgrund.

Du har en kommunikativ ådra och kan formulera dig väl, både på svenska och engelska, i tal och skrift. Meriterande är om du har erfarenhet av systemutveckling (eller systemförvaltning) inom områden som inköp, logistik, lager, order och fakturering.

För att trivas i denna roll tror vi att du är en analytisk, systematisk och serviceinriktad person med vilja, intresse och förmåga att hjälpa andra människor och du anstränger dig för att leverera lösningar. Du är noggrann och strukturerad och har förmågan att prioritera och att arbeta efter beskrivna processer. Du kan arbeta både självständigt och i grupp och tar initiativ till att utveckla den verksamhet du arbetar i.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer, vänligen kontakta Jenny Järnfors, 010-516 67 78. Sista ansökningsdag är 2023-03-26. Urval kan komma att ske löpande.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Applikationsspecialist, expertstöd, verksamhetsprocesser, IT, systemförvaltning, utveckling, IFS, SQL, RISE, Borås

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Jenny Järnfors
010-5166778

Referensnummer

2023/82

Sista ansökningsdag

2023-03-26

Skicka in din ansökan