Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Akustiker till avdelningen bygg och fastigheter

Vill du ligga i framkant i utvecklingen inom byggakustik? Är du nyfiken på framtiden och vill göra skillnad? Trivs du i sociala sammanhang och gillar nya utmaningar? Då kan du vara den person vi söker!

Vi söker nu akustiker som vill vara med och bidra till kvalitetssäkrad byggnation och goda ljudmiljöer.

Om oss
Avdelningen Bygg och fastighet driver bland annat utvecklingen av klimatsmart och resurseffektivt byggande där kvalitetsfrågor och hållbarhet är viktiga utgångspunkter. Vi arbetar med uppdrag och forskning som ger stöd till bygg- och fastighetssektorns olika aktörer för ett kvalitetssäkrat och hållbart byggande och förvaltning.  

Vår akustikverksamhet arbetar med såväl material, produkter till arkitektur och stadsmiljö. Där vi arbetar med att stödja industri och samhälle att ta fram lösningar, system och produkter som bidrar till en god ljudmiljö. Vi deltar aktivt i nationella och internationella forskarnätverk och standardiseringsgrupper för att stödja det svenska näringslivet och samhället. Våra kunder återfinns inom flera industrisegment som exempelvis byggprodukttillverkare, entreprenörer, tillverkningsindustri, kommuner, men även bland myndigheter och konsulter. Vårt team spänner från mätingenjörer till forskare med stort fokus på samverkan och innovation. Till vårt förfogande har vi unika labbresurser med lång erfarenhet för akustisk utvärdering.

Om rollen
Vi söker nu en akustiker som tillsammans med oss vill bidra till kvalitetssäkrade byggnader och goda ljudmiljöer. Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete inom vår akustiska verksamhet. Dina arbetsuppgifter är att utföra egna mätuppdrag i våra unika laboratorier och även i kundernas byggnader. Du kommer dessutom ha möjlighet att delta i forskningsprojekt.

I tjänsten ges stora möjligheter att självständigt planera och utforma arbetet utifrån verksamhetens behov. En del i arbetet är att utveckla vårt erbjudande inom byggnadsakustik i samarbete med hela RISE verksamhet och nätverk.

Placeringsort är i Borås.

Vem är du?
Vi tror att du som söker har något års erfarenhet, är civilingenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet med goda kunskaper om akustik. Har du också kunskaper inom byggnadsteknik, byggnadsakustik och/eller byggnadsfysik är det positivt.

Vidare se vi att du är ansvarstagande, initiativrik, kommunikativ, har lätt för att samarbeta och organisera ditt arbete. Då vi samarbetar med många olika kunder och personer inom RISE är det bra att ha goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Eftersom arbetet behöver ske ute hos våra kunder ibland så är det viktigt att du besitter ett B-körkort.

Men det viktigaste är egentligen att du har vilja att utvecklas och lära dig utifrån dina grundkunskaper.

Är vi rätt förvarandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med.

Hos oss på enheten Klimatskal och byggnadsfysik har vi en familjär anda där vi prestigelöst arbetar och hjälper varandra. Vi pratar hellre än att mejla och har en socialmiljö. Vi är flera medarbetare som har lång och bred erfarenhet och gör allt för att hjälpa våra kunder på bästa sätt.

Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen till oss och hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Har du några frågor om tjänsten, välkommen att kontakta Börje Gustavsson 0705–216026, enhetschef Klimatskal och byggnadsfysik. Sista ansökningsdag är den 12 juni 2022. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Börje Gustavsson
0705216026

Referensnummer

2022/292

Sista ansökningsdag

2022-06-12

Skicka in din ansökan