Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

AI-forskare med industriellt intresse

Är du en person med analytiska färdigheter och erfarenhet av maskininlärning? Vill du bidra till ett hållbart samhälle? Tycker du om att arbeta i en smidig projektform och vill bidra till en efterfrågedriven digital affärsutveckling kopplad till samhällsutmaningarna i svensk industri och offentlig verksamhet? Är du bekväm i en roll där du självständigt strukturerar och driver gemensamma mål framåt?

Om du är en bra lyssnare, kan identifiera de verkliga behoven från våra kunder och leverera insikter till dem genom att använda innovativa datadrivna metoder, då har RISE intressanta jobb för dig!

RISE bedriver idag flera tillämpade digitaliseringsprojekt och expanderar nu. Vi söker nu efter en heltids senior forskare som kommer att arbeta i projekt inom områdena matematisk modellering och optimering, artificiell intelligens och maskininlärning i nära samarbete med industrin. Placeringsort för tjänsten är Västerås.

Om rollen
Som senior forskare på RISE kommer du att vara en del av ett team som bedriver tillämpad forskning tillsammans med kreativa kollegor. Denna forskning kan göras som direkta uppdrag mot våra kunder eller tillsammans med partners i offentligt finansierade projekt. Du kommer att driva och delta i forskningsprojekt som leder vägen för framtida industri genom att genomföra, presentera och dokumentera ditt arbete på engelska och svenska, dvs att beskriva problemet, lösningen och tillvägagångssättet på ett förståeligt sätt.

Arbetsuppgifterna innefattar:

 • Att bedriva forskning i projekt med hjälp av relevanta metoder, inklusive implementering; Utveckla metoder och föra dem in i olika applikationsområden, särskilt inom automationsindustrin.
 • Ta ansvar för planering och ledning av projekt.
 • Presentera och rekommendera forskningsresultat för olika målgrupper genom bästa lämpliga kommunikationsmedel: inspirationssamtal, demonstrationer, videor, presentationer, artiklar.
 • Handleda andra medarbetare.
 • Träffa partners för att diskutera behov och nya projekt, både som direkta uppdrag och som gemensamma forskningsprojekt.
 • Skriva ansökningar.
 • Representera gruppen.
 • Delta i att leda gruppen.

Vem är du?
För att lyckas med den här rollen tror vi att du är en nyfiken, målinriktad, flexibel, ambitiös och kommunikativ person. Du har gärna en doktorsexamen relaterad till datavetenskap och / eller tillämpad matematik eller har motsvarande erfarenhet från industrin. Du har också erfarenhet av ett eller flera av nedanstående områden:

 • Optimering,
 • Artificiell intelligens,
 • Maskininlärning.
 • Bildigenkänning
 • Deep learning
 • Systemidentifiering
 • Dynamisk modellering
 • Reglerteknik

En bakgrund och erfarenhet inom operationsanalys, simulering, statistik och algoritmer är meriterande, liksom dokumenterade programmeringsfärdigheter.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill du veta mer? Välkommen att kontakta Stig Larsson, tillförordnad enhetschef, 010-228 44 24. Sista ansökningsdag är den 5 juni 2020. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.

Forskare, forskning, AI, maskininlärning, datavetenskap, Västerås, RISE

Om jobbet

Ort

Västerås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Stig Larsson
010-228 44 24

Referensnummer

2020/133

Sista ansökningsdag

2020-06-05

Skicka in din ansökan