Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Framtidens upp­kopp­lade produkter för den tillverkande industrin

Den digitala transformationen innebär en omställning till en mer uppkopplad tillverkningsindustri där interaktionen mellan maskiner och människor förändras avsevärt. Bli inspirerad av ny en sensorteknik, 3D-printade objekt med uppkopplade sensorer och förbättrade visualiseringsmöjligheter.

Inom den framtida svenska industrin digitaliseras allt från produktutveckling, tillverkningsmetoder och integrering av värdekedjor till logistikstyrning samt kundkontakter. För många företag är digitala plattformar redan en naturlig del i deras verksamhet. Genom att anamma tekniker som additiv tillverkning, artificiell intelligens, uppkopplade sensorer och förstärkt verklighet blir svensk tillverkningsindustri konkurrenskraftig.

Inom Vinnovaprojektet ”Uppkoppling och tillståndsmätning av 3D-tillverkade komponenter i krävande applikationer” har ny teknik tagits fram för att kombinera optisk sensorteknik med additiv tillverkning vilket ger möjligheter att bygga in sensornätverk i metalliska material. I kombination med AR- och VR-teknik ger detta helt nya möjligheter att övervaka och kontrollera tillverkningsprocesser samt säkerställa funktion under produktanvändning. Kom och inspireras av nya möjligheter!

Ladda ner inbjudan och program

Anmäl dig här


Information om evenemanget

Datum: 23 oktober, 2019

Tid: 09:0 -15:30

Plats: Kungsportshuset "The Concept", Östra Larmgatan 18, Göteborg

Pris: Seminariet är kostnadsfritt. Registreringen är bindande men kan överföras till en annan person inom organisationen. Ej avbokad plats debiteras med 1000 kr.

Kontakt för praktiska frågor

Kontakt för sakinnehåll