Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

PiiA Summit

PiiA Summit är årskonferensen för det strategiska innovationsprogrammet PiiA.

Industribild

IndTech - En möjliggörare för hållbar industri

Under PiiA Summit lyfter vi industrins utmaningar och hur forskning kan säkra upp en starkare och mer hållbar processindustri. 

Den 22 september 2021 arrangerar vi PiiA Summit som en digital konferens. Under denna förmiddag kommer flera av de aktiva projekten som finansierats via PiiA presenteras och vi kommer få höra både från industri, teknikleverantörer och akademi hur IndTech kan användas för att utveckla nya lösningar. 

Konferensen är kostnadsfri. 

Porträttbild på en kvinna

Huvudtalare

Azimeh Sefidcon
Forskningschef Cloud system & plattformar, Ericsson

Azimehs intresse för processer och automatisering har alltid varit stort. Hon har en doktorsexamen inom  engineering och intelligent networks och började efter studierna arbeta inom energibranschen där fokus låg på energisystemet och de många processer som ingår och där det fanns ett stort behov av automation och digitalisering. Genom att arbeta både med de interna processerna och i samverkan med kunder och andra bolag fick Azimeh kunskap och förståelse om hela cirkeln, något som krävs för att bygga smarta system och optimerade arbetssätt. Intresset för automation och digitalisering växte ytterligare och Azimeh arbetar sedan flera år tillbaka i telekom-branschen och är djupt insatt i industriella frågor kring digitalisering och hållbarhet.

Porträttbild på en man

 

Jonas Uller
Manager IT Development, BillerudKorsnäs

Jonas har arbetat med automation och IT i svensk industri under de senaste 25 åren. Produktionen har handlat om allt från råvaruframställning till konsumentprodukter men alltid med frågor kring automatisering och informationsteknik. I sitt föredrag belyser Jonas hur automation och informationsteknik används i BillerudKorsnäs verksamhet för att producera hållbara förpackningar.  Informationskedjan från den stora mängd givare som finns i våra produktionsanläggningar till att vi kan fatta beslut som automatisk påverkar produktionsutfallet är komplex och det finns hela tiden nya utmaningar att arbeta med.

Kollage med 3 porträttbilder; 2 män och en kvinna

Paneldiskussion

Mycket viktig forskning sker i samarbete mellan akademi, industribolag och dess leverantörer. Men vad händer efter forskningsprojekten? Hur tas resultaten vidare hos industrin och hur kan vi se till att överlämningen blir den bästa möjliga?
Dessa är bara några frågor som kommer att diskuteras med dagens panel.
Vi tar även in frågor från er som deltar digitalt på konferensen.

Paneldeltagare:

Helena Malmqvist
Forskningschef, Jernkontoret

Mikael Walter
System technology manager, Boliden

Mikael Dahlgren
Forskningschef, ABB Sverige

 

PiiA Summit
22 september 2021
09:00-11:00
Digitalt
21 september 2021

Kostnadsfritt

500
Digitalt,
Linnea Svenman Wiker

Kontakt

Linnea Svenman Wiker

Projektkommunikatör

Läs mer om Linnea

Kontakta Linnea

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.