Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Dag Glebe

Forskningsledare

Tel +46 10 516 57 31

E-post dag.glebe@ri.se

Ort Borås

Enhet Ljud och vibrationer (104405)

Forskningsledare inom sektionen Ljud & Vibrationer. Dag arbetar framförallt med tillämpningar av ljud och vibrationer inom affärsområdet Hållbara städer och samhällen, gärna i samarbeten med Digitalisering, Materialomställning eller Hälsa och Life Science. Inte minst systemaspekten, att ljud ofta är en pusselbit i ett större sammanhang, har lett till många annorlunda och kreativa samarbeten.

"Ljud och vibrationer är intressant i sig, men tillämpningar och utmaningar omger oss i vårt dagliga liv eller kan komma från de mest oväntade håll - och då kan det bli riktigt spännande"

Erfarenheter från nio år på Sony Ericsson har gett många nya perspektiv. Dessa tillsammans med en livslång passion för ljud och att spela musik har bidragit till en grundsyn att upplevelse av ljud bör ha en central roll i diskussioner om akustik.

"Om människan inte hade haft öron så hade ingen brytt sig om att mäta på ljud. I princip all forskning på akustik behöver kunna kopplas mot upplevelser för att bli meningsfull."