Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

DAGS ATT AVSLÖJA VÄGEN FRAMÅT

Den 28 april slog vi upp portarna till vårt senaste tillskott på Asta Zero - Dry Zone. Världens längsta inomhusbana för att testa trafiksäkerhet – 700 meter lång, mellan 40-60 meter bred – som tillåter testning dygnet runt 365 dagar om året under perfekta förhållanden. Nedan video ger dig en snabb överblick av den nya testbanan och vilka möjligheter den tillhandahåller.

Kort om AstaZero Dry Zone inomhustestbana – fakta och funktionalitet

  • Världens längsta inomhusbana för fordonstester: 700 meter lång, mellan 40-60 meter bred med utrymme för 4,5 meter höga fordon.
  • Fokus: Aktiva säkerhetssystem, automatiserad körning och fordonsprestanda.
  • Samma ljus- och vägförhållanden – 24/7, 365 dagar om året: Repeterbarhet och tillgänglighet kan reducera tiden för utveckling och testning.
Logotyper för Asta Zero, Chalmers och RISE

 

Om AstaZero:

AstaZero är den ledande testbädden för framtidens autonoma transportsystem. Med bas i Sverige och med ägare som RISE samt Chalmers är AstaZero unikt positionerat för att ta en aktiv roll i omvandlingen av samhället. Testbädden ger unika möjligheter som behövs för forskning, utveckling och validering av självkörande och uppkopplade fordon samt den omgivande infrastrukturen.

Vill du veta mer om AstaZero Dry Zone inomhustestbana?

Ta kontakt med oss för att boka in besök eller för att få mer information om testbanan och dess möjligheter.

Obs! Ingen kontakt krävs för att ta del av invigningen.

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter