Anna Fureby Senior forskare Tel +46 10 516 60 46 E-post anna.fureby@ri.se Ort Stockholm Enhet Formulering (101301) Relaterat Projekt Ett sårförband helt baserat på havsråvaror Inom EU-projektet Aquaheal3D utvecklar vi en 3D-printad medicinteknisk produkt helt baserad på förnybara råvaror från havet. Detta gör vi i samarbete med våra projektpartners Regenics AS och Charles River. Sårförbandet innehåller … Projekt Mat för hälsa Mat för hälsa är ett RISE-finansierat projekt som syftar till att utveckla en tjänst för att kunna mäta den faktiska hälsoeffekten av livsmedel, läkemedel och hälsokost. Projekt NextBioForm: Centrum för formulering och processning av biologiska läkemedel Biologiska läkemedel är utmärkta terapier, men känsliga och ofta svåra läkemedelsprodukter. Det är ofta komplicerat att skapa stabila formuleringar, vilket gör att läkemedlet måste hållas kylt, vilket begränsar patientens vardag. … Projekt Kan nanopartiklar döda bakterier? I takt med att många bakterier som orsakar infektioner har utvecklat stark motståndskraft mot tillgängliga antibiotika ökar behovet av nya innovativa behandlingsformer. I ett delprojekt inom FORMAMP laddades antimikrobiella pepti… Projekt FORMAMP - Innovativ Nanoformulering av Antimikrobiella Peptider Kraftiga användning av antibiotika under de senaste årtiondena har lett till att bakterier har utvecklat resistens vilket har orsakat spridning av livshotande sjukdomar. Inom FORMAMP har nanoteknologi i kombination med antimikrobi… Projekt Innovation för minskad smitta och AMR i barnomsorg, djursjukvård och livsmedel Minskad spridning av antimikrobiell resistens (AMR) är nödvändigt för att kunna bota enkla, men potentiellt dödliga infektioner. Överdriven och felaktig användning av antibiotika och otillräcklig hygien i vården och livsmedelskedj… Utbildningar och event inom NextBioForm Här hittar du seminarier, kurser och event om biologiska läkemedel och NextBioForm som arrangeras av RISE och våra partners. Expertis Formulering Vad har hudkrämer, målarfärg, huvudvärkstabletter och majonnäs gemensamt? De är alla formulerade produkter. Och det är formuleringsarbetet, det vill säga valet av ingredienser och tillverkningssätt, som ger alla dessa produkter de… Expertis Optimering av textur Hur kan ett köttsubstitut baserat på ärta få en konsistens som liknar kyckling? Hur kan yoghurt tillverkad av åkerböna få en krämig konsistens? Med hjälp av formulering, strukturdesign och materialvetenskap kan RISE ge svar på vad… Expertis Utveckling av proteinprodukter När du vill skapa krispiga snacks eller det rätta tuggmotståndet i ett köttsubstitut är extrudering rätt tillverkningsmetod. RISE har även expertisen och utrustningen som krävs för att ta fram fermenterade produkter som yoghurt, b… Expertis Funktionen hos protein För att vi ska kunna hitta bästa utvinningsmetod för varje råvara, för att nå optimal slutprodukt, krävs analys av proteinets fysikaliska egenskaper. Med biokemisk analys kan vi undersöka proteinet på molekylnivå och ta reda på de… Expertis Hållbart protein Idag finns en bred enighet kring behovet av omställning till en hållbar proteinproduktion som inkluderar både nya proteinråvaror och en hållbar animalieproduktion. RISE vill bidra till den utvecklingen. Det gör vi bland annat geno… Expertis Strukturdesign <p>Framtidens goda, hälsosamma och hållbara livsmedel och funktionella biomaterial utvecklas genom design av mikrostrukturen.</p> Kurs Proteinformulering i lösning - en introduktionskurs Proteiner används alltmer som läkemedel för en mängd olika sjukdomar. Även om proteiner är utmärkta terapier , är proteiner känsliga biomakromolekyler och stabiliteten är avgörande för framgångsrik användning. Formulering av terapeutiska proteiner i lösning är en nyckel för att utveckla framgångsrika produkter. Kurs Frystorkning - grundläggande och praktiska aspekter Den här 2-dagarskursen ger en introduktion till principerna för frystorkning med fokus på biologiska läkemedel och probiotika.