Schyssta algoritmer – människans bästa vän?

tis 3 juli

10:00 till 10:45

 

 

Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) går snabbt. Vilka krav, etiska och andra, ska vi kunna ställa på algoritmer som fattar beslut åt människor och företag? Hur byggs förtroende och tillit till AI?

Artificiell intelligens (AI) är hyperhett och har bäring på allt från integritetsfrågor, ett digitaliserat näringsliv och samhällssäkerhet. Regeringens satsar stora pengar på AI-forskning men vad är Sveriges primära roll i utvecklingen och tillämpningarna av AI? Vi tar vår utgångspunkt i regeringens vision och strategi om ett hållbart digitaliserat Sverige och digital trygghet. Vi diskuterar Sveriges konkurrensfördel och möjligheter i att leda utvecklingen av schyssta algoritmer i människans tjänst.

Moderator: Jacob Dexe, RISE

Medverkande:

  • Darja Isaksson, digitalstrateg, tillträdande generaldirektör Vinnova
  • Joacim Damgard, vd Microsoft
  • David Mothander, IT-och Telecomföretagen
  • Daniel Gillblad, RISE
  • Pia Sandvik, RISE
  • Åsa Zetterberg, CDO, Regeringskansliet
  • Evelina Anttila, general counsel, Peltarion

Plats: RISE Trädgård i Almedalen, Kinbergs plats 3, Visby


Fördjupning: Hur ska AI få ökad tillit?

Ladda ner kalenderhändelse