Skip to main content
RISE logo

Service design for a sustainable society

+ Show more

what we do in service design

Story

Connected heating cabinets provide an overview of food transport

Read more

Centralkök som drivs av offentliga och privata aktörer har svårt att överblicka vad som händer med maten vid transporten till serveringsköket. I ett projekt tillsammans med RISE har företaget Scanbox utvecklat en digital lösning som gör det möjligt att hitta felkällor och försäkra sig om att maten hanteras optimalt.

Story

One bicycle can mean so much

Read more

Taking your rubbish to the recycling centre might seem obvious: however, for those without a car or who are housebound, it can be difficult to get there. In Borås, RISE has studied how the problem of fly tipping in the district of Norrby can be reduced – with the help of a bicycle.

Story

Tools for citizen dialogues and innovation

Read more

Hur kan kommuninvånares behov, intressen och synpunkter i det vardagliga livet mötas och matchas med den utvecklingsplanering som pågår i alla städer? Och hur kan medborgarnas förmågor involveras? Uppsala kommun tog hjälp av RISE och fick ett verktyg för en bättre medborgardialog, som används för att identifiera och utveckla nya tjänster.

Story

Use your mobile device to return plastic bags

Read more

Plastpåsar i naturen är ett stort miljöproblem. För att minska nedskräpningen finns det nu möjlighet att panta din påse med hjälp av en app till mobilen.

Project

Visualization of cleaning effects

Read more
Education

Find our courses in service design

Show all