RISE-kontor i Bryssel

Monika Ringvik (Volvo Group), Folker Franz (ABB), Olof Sandberg (RISE) och Eva Wiberg (Teknikföretagen) vid invigningen av kontoret 12 januari 2016.

RISE-kontor i Bryssel

RISE och Teknikföretagen har öppnat ett gemensamt kontor i Bryssel för att bättre kunna vara med och påverka förutsättningarna för att utveckla ny kunskap, excellent forskning och innovationer.

Kontoret fungerar som en mötesplats för samverkan mellan RISE-instituten och övriga europeiska aktörer på plats i Bryssel. Det ligger centralt på rue Luxembourg 3 i Nordic House, där även Volvo, SAAB, Vinnova med flera huserar.

 Charlotte Andersdotter vid RISE ansvarar för kontoret.

–Med kontoret vill vi höja profilen för instituten i europeiska sammanhang och kollegor är mer än välkomna att komma hit och jobba ett par timmar om de är på besök i Bryssel. Vi kommer även att ordna olika typer av event för att tillsammans med andra diskutera frågor som är viktiga för instituten och där europeisk samverkan spelar en avgörande roll, berättar Charlotte Andersdotter.

Under året planeras ett antal RISE & Shine Europa-events tillsammans med Teknikföretagen, preliminärt med inriktning på Open Innovation, Testanläggningar och demonstratorer, Digitalisering och tjänster, och Bioekonomi.

Vill du använda kontoret eller har frågor kring europeisk samverkan? Kontakta Charlotte via charlotte.andersdotter [at] ri.se eller +32 472 50 46 75

Adress

RISE & Teknikföretagen EU Office– Bryssel
Rue du Luxembourg 3
1000 Bruxelles
Belgien